.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Tjugofyra handelsdiplom till åtta utvecklingsländer

Tjugofyra handelsdiplom till åtta utvecklingsländer

Publicerat av Tony Harkén måndag, 15 april 2019.

Tjugofyra personer från åtta länder fick idag diplom för sina insatser i Kommerskollegiums utbildningsprogram Trade Academy.

Utbildningen syftar till att förbättra deltagarländernas möjligheter till internationell handel.

– Det är fantastiskt roligt att lämna över diplomen till årets deltagare i Trade Academy. Jag känner en stor energi hos alla de tjugofyra kvinnorna och männen som nu tar med sig fördjupad handelspolitisk kunskap och verktyg för det praktiska arbetet med handelsfrågor till sina hemländer, säger Kommerskollegiums gd Anna Stellinger.

Trade Academy sträcker sig över två terminer och är en del av Kommerskollegiums utvecklingssamarbete. Utbildningen genomförs vid två kurstillfällen, båda förlagda i Stockholm. Däremellan arbetar deltagarna i sina hemländer med en uppgift med stöd av en mentor på Kommerskollegium.

Syftet med Trade Academy är att förbättra de deltagande ländernas möjligheter att bedriva internationell handel, något som kan bidra till tillväxt och minskad fattigdom i landet. Målgruppen är framför allt tjänstemän från offentlig sektor som arbetar med handelspolitiska frågor.
Utbildningen består av teori varvat med olika interaktiva inslag i form av gruppdiskussioner, övningar och rollspel.

– Det är deltagarna som viktigast för programmets framgång. De lär sig lika mycket från varandra som de lär sig från oss och samtidigt lär vi oss oerhört mycket. Trade Academy skapar dessutom ett nätverk som alla förhoppningsvis har nytta av för lång tid framåt, säger Åsa Christiansson och Karolina Zurek, projektledare.

De länder som har varit representerade i 2018/2019 årskull är Bangladesh, Colombia, Ecuador, Kenya, Liberia, Mongoliet, Ukraina och Zambia.

Nästa utbildningsomgång startar hösten 2019, och är öppen för deltagare från Bangladesh, Colombia, Ecuador, Etiopien, Kambodja, Laos, Myanmar, Somalia, Vietnam, Vitryssland och Zambia.

Kontakt:
Åsa Christiansson
Tel: 08-690 48 28
E-post: 
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Karolina Zurek
Tel: 08-690 49 59
E-post:
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
 • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

  Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

 • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

  Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

 • Svenskarna väntas jobba längst i EU

  Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items