.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
EU förbjuder djurtestad kosmetika

EU förbjuder djurtestad kosmetika

Publicerat av Cecilia Helland söndag, 03 februari 2013.

Allt tyder nu på att 25 års ihärdigt arbete av europeiska djurrättsorganisationer når en historisk framgång den 11 mars 2013 då EU förbjuder försäljning av djurtestade kosmetika- och hygienprodukter.

– Sedan 2009 har det i princip varit förbjudet att testa och sälja djurtestad kosmetika i EU, men det har funnits undantag som kosmetikaföretagen har kunnat utnyttja. Det har varit svårt för konsumeten att veta om produkten orsakat djur lidande eller inte. Nu räknar vi ner till den 11 mars, när de här kryphålen ska täppas till. Då går det inte längre att djurtesta kosmetika i eller utanför EU och sedan sälja den i EU-länder, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande för svenska Djurens Rätt som drivit frågan i EU.

Det har in i det sista varit oklart om ett totalt förbud skulle införas som planerat den 11 mars 2013. Men vid ett möte med den internationella sammanslutningen European Coalition to End Animal Experiments under gårdagen garanterade Tonio Borg, EU:s nytillträdde kommisionär för hälsa och konsumentfrågor, att han personligen kommer att verka för att förbudet genomförs.

– Djurens Rätt och våra internationella samarbetspartners i European Coalition to End Animal Experiments har uppnått målet för vår kampanj No Cruel Cosmetics. Beskedet betyder att inga möss, marsvin, råttor eller kaniner kommer att injiceras, tvångsmatas och dödas för kosmetika- och hygienprodukter som säljs i EU säger Camilla Björkbom, förbundsordförande i Djurens Rätt.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items