.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Stadium tar steget ut i Europa

Stadium tar steget ut i Europa

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 24 januari 2013.

Sveriges största sportkedja Stadium planerar för en etablering i tyska Hamburg.

Satsningen blir företagets första utanför Norden och är en naturlig följd av de senaste årens tillväxt. Stadiums målsättning är att öppna den första butiken i Hamburg under 2014. 

Stadium har de senaste åren, trots lågkonjunktur och ökad konkurrens, förbättrad sin lönsamhet och vuxit rejält på den nordiska marknaden.

Sportkedjan bestämde sig för att satsa på Hamburg efter studier och research av flera marknader och regioner i norra Europa och ser en enorm potential i att gå in i Europas största ekonomi.

– Stadium-koncernen mår bra och har en stark finansiell ställning. Vi växer med god lönsamhet och känner oss trygga med att vi kan vårt område och att Stadiums koncept står sig starkt internationellt. Vi har nu kommit till den punkt då vi känner oss redo att ta nästa steg på vår fortsätta resa och vi ser det här som en testetablering. Hamburg har valts ut då vi identifierat en ledig position för oss på marknaden där, dessutom innebär regionen logistiska fördelar samt strukturella och klimatmässiga likheter med Norden, säger Stadiums VD, Gustaf Öhrn.

Stadium har i dag cirka 140 butiker runt om i Norden och vill med sin nyetablering i Hamburg fortsätta att inspirera människor till att leva ett aktivt liv.

Publicerat av

Tony Harkén

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items