.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Sverige intressant för internationella retailers

Sverige intressant för internationella retailers

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 13 mars 2014.

Handlarna ökar sina globala expansionsplaner avsevärt 2014 och Sverige placerar sig på en tionde plats i den globala rankingen där Tyskland är viktigaste marknaden.

40 procent av de globala retailföretagen planerar att öppna minst en ny butik i Tyskland under 2014 vilket gör landet till den mest efterfrågade marknaden för retailers just nu. Amerikanska retailföretag har storskaliga planer, de planerar att öppna 40 butiker eller mer i landet. Detta visar undersökningen “How Active are Retailers Globally” som CBRE genomfört.

Tyskland är överlägset den mest attraktiva globala retailmarknaden före Frankrike, Storbritannien, Österrike och Kina.

Det stora intresset för Tyskland kan förklaras med att landet erbjuder möjligheten att nå 20 stora städer i en och samma marknad. Mer än 40 % av de globala detajlhandlarna planerar att öppna en butik i Tyskland under 2014, och tittar man bara på de europeiska handlarna stiger siffran till hela 70 %.

Antalet retailers med storskaliga expansionsplaner har ökat dramatiskt under 2014 vilket visar på ett förnyat förtroende för den globala detaljhandelsmarknaden. Mer än en tredjedel (35 %) av handlarna planerar att expandera sitt butiksbestånd med 40 butiker eller mer under de kommande 12 månaderna.

Peter Gold, Head of Cross-Border Retail, CBRE, kommenterar:

"En ökad konsumtionsvilja hos konsumenternas tillsammans med förnyad kraft hos de globala retailföretagen har lyft upp de storskaliga expansionsplanerna högt på agendan. Även om takten i den internationella tillväxten har avtagit under de senaste åren, är det tydligt att handlarna har för avsikt att väsentligt investera i sina butikskedjor under 2014.

Tomas Pendén, projektledare inom Retail på CBRE i Sverige, säger:

”Att Sverige placerar sig på en delad tiondeplats på listan är mycket smickrande med tanke på befolkningsstorleken i de länderna vi jämförs med. Vi ser att trenden där internationella retailers visar intresse för den svenska marknaden håller i sig, under de senaste åren har ett antal internationella märken gjort entré i Sverige, flera utav dem är så kallade ”high profile brands”. Givetvis siktar de internationella kedjorna in sig på stabila marknader med välskötta statsfinanser och bra köpkraft hos befolkningen.”

Om undersökningen:
Undersökningen ”CBRE’s How Active are Retailers Globally?” genomförs för femte gången och har utökats till att omfatta retailföretag ifrån hela världen. Fler än 130 handlare, med sin bas i Europa, Amerika och Asien tillfrågades om antalet butiker de avsåg öppna, och på vilka marknader detta skulle ske, under 2014. Handlarna tillfrågades även om sina planer avseende förbättringar av onlinehandeln.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items