.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Temakampanjer för reselandet Tyskland fram till 2020

Temakampanjer för reselandet Tyskland fram till 2020

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 25 maj 2016.

Årliga temakampanjer är centrala verktyg för att kommunicera destination Tysklands varumärke och belysa särskilda aspekter. Årsdagar och andra viktiga händelser lyfts också fram i syfte att höja reselandet Tysklands varumärkesprofil.

Petra Hedorfer, styrelseordförande för DZT, förklarar:

– Med knappt 80 miljoner internationella övernattningar per år placerar sig Tyskland i toppskiktet bland européernas mest populära resmål. Att marknadsföringsstrategin med differentierade temakampanjer är en framgång bekräftas i siffrorna från Statistisches Bundesamt som visar på ett rekordresultat för sjätte året i rad.

2017 ”Luther 2017 - 500 år av reformation”

Det finns fler än 800 miljoner protestanter runt om i världen som har ett starkt band till reformationen. Under Lutherdecenniet som inleddes 2008 belyser DZT ytterligare facetter inom kulturturismen. Temat för 2012 var ”reformation och musik” och passande till detta lyfte man fram Thomaskörens 800-årsjubileum. ”Bild och bibel” var 2015 års tema som ackompanjerades av varierande aktiviteter kring Lucas Cranach den yngres 500-årsdag. Temakampanjen ”Luther 2017 - 500 år av reformation i Tyskland” ser Martin Luther som en symbolisk figur och ambassadör för en ny, modern bild av Tyskland. DZT satsar på både nya medier och klassiska marknadsföringsverktyg för att nå ut med sina temakampanjer. På webbplatsen www.germany.travel presenteras ämnet utförligt. På åtta rutter i Luther spår kors och tvärs genom Tyskland presenteras viktiga anhaltspunkter i reformatorns liv, och dessa finns översatta till 30 språk på hemsidan. Fler kampanjer och mer innehåll till webbsidan och sociala media är planerade.

Under 2017 kommer DZT att marknadsföra Tysklands kulturturism internationellt inom ramen för documenta 14 som äger rum i Kassel från den 10 juni till 7 september, samt under trädgårdsutställningen IGA 2017 i Berlin-Marzahn (13 april - 15 oktober).

2018: ”Kulinariska Tyskland”

Tyskland erbjuder sina gäster ett brett utbud av kulinariska upplevelser med enkla värdshus och gourmetrestauranger där regionala och säsongsbetonade läckerheter står för äkthet och tradition i de tyska kulturlandskapen. Fler än 250 stjärnrestauranger levererar smakupplevelser på högsta nivå.

Under 2018 kommer DZT att iscensätta det kulinariska Tyskland med en global onlinekampanj. Planerna omfattar kortfilmer om de olika delstaternas kulinariska särarter och omfattande kampanjer i sociala medier.

2019: 100 år Bauhaus

År 1919 började Bauhausgrundaren Walter Gropius' protagonister utveckla en ny syntes av konst, design, arkitektur och bygghantverk som blev grunden för den klassiska modernismens avantgardiska anda. Efter 1933 började Bauhauskonceptet spridas i hela världen och präglar än idag den moderna arkitekturen från Chicago till Tel Aviv. Bauhaus-byggnaden i Dessau togs 1996 upp på Unescos världsarvslista. DZT kommer att i samarbete med Bauhaus AG belysa Bauhausjubiléet med en internationell temakampanj för att inspirera kulturellt intresserade resenärer i hela världen till ett besök i Tyskland.

DZT kommer också att på utvalda marknader marknadsföra jubileet ”Theodor Fontanes 200-årsdag” som infaller 2019.

2020: Ludwig van Beethovens 250-årsdag

Ludwig van Beethoven föddes i Bonn år 1770. Beethoven var inte bara en av de viktigaste företrädarna för wienklassicismen utan banade även väg för romantiken och präglade uppfattningen om Tyskland som ett stort musikland. Hans symfonier, pianokonserter, kammarmusik och sonater hör till den stående repertoaren i Tysklands konsertsalar. DZT kommer att marknadsföra Beethovens födelsedag i nära samarbete med staden Bonn och regionens turistnäring i en temakampanj.

Utöver de årliga temakampanjerna och evenemangen främjar DZT kontinuerligt även segmenten kultur- och aktivitetsresor med olika kampanjer.

Bild - Vinorten Leinsweiler i Rheinland-Pfalz: Vandrare på "Pfälzer Weinsteig". FOTO: Dominik Ketz/Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Läs mer om reselandet Tyskland på www.germany.travel.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items