.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Tysk Pop up ny chans för modebranschen

Tysk Pop up ny chans för modebranschen

Publicerat av Cecilia Helland torsdag, 07 mars 2013.

Två månader i en pop-up store på tyska varuhuset Stilwerk.

Det kan bli verklighet för tio västsvenska modeföretag. Pop-up butiken ingår i Västsvenska Handelskammarens helt färska satsning på att lotsa västsvensk konfektion till etablering i Tyskland.

Tyskland är en av Sveriges viktigaste exportmarknader. Nu har svenska modeföretag i den mindre storleken en bra chans att testa sin attraktionskraft på den tyske konsumenten. Och Tysklands motsvarighet till medelsvensson, Otto Normalverbraucher och Lieschen Müller, har välfyllda plånböcker med svenska mått mätt.

- Sverige och svenska varumärken har dessutom gott rykte i Tyskland. Vi tror starkt på den här satsningen, säger Ulrika Ahl, projektledare på Handelskammaren.

Träff med potentiella kunder ingår

Ett tiotal företag har chans att delta i satsningen. De som går med får en marknadsundersökning, en träff med potentiella kunder och två månader i en pop-up store i någon av butikskedjan Stilwerks varuhus i antingen Hamburg eller Berlin.

- Stilwerk är ungefär som Svenssons i Lammhult. De säljer design och inredningsprylar och det är ett sammanhang vi tror passar utmärkt tillsammans med svensk konfektion, säger Ulrika Ahl.

Tio västsvenska modeföretag har redan visat intresse för satsningen och projektet är ett samarbete med Tysk-Svenska Handelskammaren.

Här får du veta mer – Västsvenska Handelskammaren

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items