.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Tyskar gillar att turista i Västerbotten

Tyskar gillar att turista i Västerbotten

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 18 mars 2013.

Västerbotten är nu på plats 4 av de 10 regioner som deltar tillsammans med VisitSweden på den tyskspråkiga marknaden.

 – VästerbottensTurisms satsningar på den tyska marknaden ger resultat, säger Ulf Figaro, marknadsansvarig på VästerbottensTurism, Region Västerbotten.

Antal besökare som kommer till Västerbotten via samarbetet med researrangörer på marknaden har ökat år från år. När det gäller antal övernattningar placerar sig nu Västerbotten före mer näraliggande län som Sörmland, Värmland och Dalarna. På första plats kommer Småland följt av Västsverige, Skåne och sedan Västerbotten.

– De regioner som placerar sig före Västerbotten har ett betydligt mer gynnsamt geografiskt läge, konstaterar Ulf Figaro.

Uthållighet och samarbete

Orsaken till Västerbottens popularitet anser han vara resultatet av ett uthålligt och långsiktigt arbete med fokus på samarbete med internationella researrangörer, satsning på ökad tillgänglighet genom utveckling av charterflyg till länet, marknadsförings- och produktutvecklingsinsatser.

– Och inte minst viktigt är att hela tiden ha ett nära samarbete med länets turistföretag och Destinationer, säger Ulf Figaro.

Ännu fler attraktiva reseprodukter

2012 fanns mer än 15 logiföretag plus ett antal aktivitetsföretag och sevärda besöksmål med i tyska researrangörers produktutbud och kataloger. Över 15 produkter med upplevelser från såväl kusten som inlandet och fjällen finns med i utbudet.

– Vi arbetar hela tiden för att få fram fler exportmogna företag och attraktiva reseprodukter från länet, berättar Ulrika Annemalm, produktansvarig på Västerbottens Turism. 

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items