.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Tyskland i fokus på Nordbygg Sustainable Days 2014

Tyskland i fokus på Nordbygg Sustainable Days 2014

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 23 september 2013.

Nu lanseras ett nytt inslag på branschmässan Nordbygg som kallas Nordbygg Sustainable Days. Det är en konferens med internationellt anslag som äger rum under mässan och har ett speciellt tema.

År 2014 står Tyskland i fokus för konferensen, som arrangeras tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren.

Premiären för Nordbygg Sustainable Days blir alltså under Nordbygg 2014 som arrangeras den 1 till 4 april på Stockholmsmässan i Älvsjö, och temat kommer att vara erfarenhetsutbyte mellan den tyska och svenska samhällsbyggandet.

– Vi vill erbjuda en ny del av mässan med ett internationellt anslag och ett tema som vi tror är till stor nytta för vår svenska byggbransch. Vi bjuder på såväl föredrag som seminarier och workshops med interaktiv karaktär. Därmed hoppas vi kunna bidra till nya insikter och värdeskapande kontakter mellan utställare och besökare från både Tyskland och Sverige, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

Stående inslag

Sustainable Days planeras att bli ett stående inslag på Nordbygg. Det finns redan idéer om spännande teman för kommande år.

Tanken är att bjuda på ett brett attraktivt tema som passar många. Det kan sedan fördjupas och specialiseras i seminarier och workshops och kanske inte minst i det spontana, informella mötet.

 – Poängen med det är att representanter från olika delar av vår sektor kommer till tals med varandra. Vi vill skapa en arena för kunskap och kommunikation mellan politiker, forskare, den offentliga sektorn och inte minst små och stora företag, säger Peter Söderberg.

Olika typer av inslag

Under det tysk-svenska temat på mässan 2014, blir det en lång rad olika typer av inslag.

– Tanken är att vara jämförande och lärande. Besökare, utställare och talare ska få utrymme och möjligheter att utbyta erfarenheter, kommunicera trender samt diskutera kring vad som är på gång just nu och vad som planeras i respektive land, säger Ninni Löwgren, på Tysk-Svenska Handelskammaren.

– Första dagen kommer vi inte att ha någon seminarieavgift men besökaren behöver föranmäla sig. De tre andra dagarna kommer vi att ta en mindre avgift, men då ingår lunch.

Ett huvudämne per dag

Förmiddagarna fylls med faktaspäckade föredrag, jämförande casebeskrivningar och inspirerande diskussionsstunder. Eftermiddagarna är vikta för mindre seminarier och workshops. Flera partners och utställare från båda länderna är redan klara.

Varje dag har ett huvudämne:

Tisdag: Hållbar stadsplanering för ett sundare samhälle ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv

Onsdag: Fastighetsutveckling och finansiering

Torsdag: Arkitektur och forskning: framtidens stadsbyggnad och byggande

Fredag: Grönt boende: framtidens byggmaterial

Stockholmsmässan står bakom satsningen tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren och Nordbyggs arrangörsgrupp. I den ingår Svensk Byggtjänst, Byggmaterialindustrierna, Glasbranschföreningen, VVS-fabrikanternas råd, Svensk Ventilation samt Energi- och miljötekniska föreningen

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

tyskland

Klockan i Tyskland

DE - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items