.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.

"Business as usual” hos Segers i Ukraina

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 02 juni 2014.

– Tillverkningen av yrkeskläder vid vårt dotterbolag i Ukraina pågår som planerat och hittills har vi inte haft några störningar alls. Självklart följer vi utvecklingen i landet.

Det finns en plan B om vi skulle tvingas till produktionsmässiga förändringar.

Det säger Benny Karlsson, VD för yrkesklädesföretaget Segers Fabriker i Borås, med anledning av det aktuella läget i Ukraina till teko.se.

Benny Karlsson, bilden, som är VD sedan 2007, säger att det varit förvånansvärt få kunder som hört av sig till Segers med anledning av krisen i Ukraina.

Segers fabrik, som sysselsätter 150 personer, ligger i västra delen av landet och där är det betydligt lugnare. Leveranserna fungerar friktionsfritt över gränserna till Segers lager i Estland.

Företaget, som grundades 1943, är ledande inom segmentet hotell- och restaurang. Bland slutanvändarna återfinns Sveriges kockelit inklusive Europas bäste kock svenske Tommy Myllymäki, som tävlar i kock-VM i Lyon nästa år.

Återförsäljarledet består av allt från de stora restauranggrossisterna på riksnivå till de mindre profilåterförsäljarna på lokal nivå. Just nu är Segers Fabriker inne i ett mycket expansivt skede. Benny Karlsson igen:

– Vi har precis öppnat nya försäljningskontor i Holland och Estland. Det holländska bolaget verkar i Beneluxländerna och det estländska i de baltiska staterna. Totalt har vi nyanställt fyra personer för detta och vi räknar med att omsätta upp till 120 miljoner kronor per år på våra tre marknader under de kommande tre till fyra åren.

Webben är också i fokus hos Segers. Nyligen anställdes en person som ska utveckla företagets e-handelskoncept.

För tre år sedan gjorde Segers en storsatsning på att klä upp den privata vårdsektorn:

– Den växer starkt i Sverige. I takt med att den offentliga vården knoppas av till privata företag ökar våra affärsmöjligheter. Satsningen känns helt rätt och vi har nu flera av de större aktörerna som kunder. En av dem är Attendo, ett av Sveriges ledande omsorgsföretag. Vi förlänger och får nya avtal hela tiden.

Enligt Benny Karlsson har Segers medvetet valt att alltid ha egna fabriker:

– Cirka 90 procent av plaggen tillverkas av egen personal vid våra helägda dotterbolag i Ukraina och Estland. För oss är det viktigt att ha full kontroll över produktion, flöde och kvalitet samt att leva upp till företagets sociala ansvar – inte bara i Sverige utan också utomlands. Våra kunder uppskattar att vi tar ansvar utöver kraven i lagar och avtal.

Segers Fabriker i Borås, som sysselsätter 22 personer inom försäljning och produktutveckling, omsatte 80 miljoner kr 2013.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

ukraina

Klockan i Ukraina

UA - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items