.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Brommahot väcker folkstorm i Umeå

Brommahot väcker folkstorm i Umeå

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 24 november 2014.

Bromma flygplats spelar en viktig roll för jobbskapandet i hela Sverige.

Om Bromma läggs ner kommer många orter som trafikerar flygplatsen att få försämrade förbindelser med Stockholm, vilket slår hårt mot jobb och tillväxt.

Nedläggningshotet väcker starka känslor bland Umeåborna. En ny undersökning som Stockholms Handelskammare låtit Demoskop genomföra visar att nästan sju av tio Umeåbor är negativa till en nedläggning.

- Bromma flygplats är en nyckel för fortsatt jobbskapande och god tillväxt i hela Sverige. Det är bra att Umeåborna reagerar på det orimliga i att Brommas öde blir en bricka i ett lokalpolitiskt förhandlingsspel i Stockholms kommun.

Det säger Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare.

- Arlanda är redan nu nära sitt kapacitetstak i högtrafiktid. Det finns därför ingen möjlighet att flytta över Brommas flygtrafik till Arlanda. En nedläggning av Bromma hotar 24 000 jobb i de orter som har förbindelser med flygplatsen, avslutar Maria Rankka.

Fakta om Demoskops undersökning

Demoskop har gjort undersökningen på uppdrag av Stockholms Handelskammare. Totalt 2 600 personer mellan 20 och 65 år intervjuades på de orter som har flygförbindelse med Bromma flygplats.

I Umeå tillfrågades 200 personer. Intervjuerna genomfördes 10-31 oktober. Resultatet är vägt på kön, ålder och geografisk fördelning för att motsvara befolkningen i respektive kommun och i målgruppen som helhet.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

usa

Klockan i Washington, USA

US-WA - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items