.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Här firar svenskarna jul och nyår

Här firar svenskarna jul och nyår

Publicerat av Cecilia Helland onsdag, 27 november 2013.

Många svenskar väljer att fira jul- och nyårshelgerna utanför Sverige och det är resmål långt bort som lockar. Destinationer som Bangkok, New York och London ligger högst av de populäraste sökningarna för resor mellan 22 december och 2 januari. Det visar en aktuell analys från momondo.se.

Vart reser svenskar helst i jul och nyår? Resesöksajten momondo har genomfört en omfattande analys över vilka svenskarnas mest populära destinationer är just över högtiderna jul och nyår, med utgångspunkt från avreseorterna Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

Trenden är att i år vill många svenskar fira jul långt borta från den svenska vintern. I den absoluta restoppen för julresorna ligger Bangkok, tätt följt av den dynamiska storstaden New York och alltid varma Dubai.

De svenskar som reser över nyår föredrar också Bangkok men då kommer London och Phuket på andra och tredje plats i topplistan.

Värme och shopping lockar

”Det är en helg med möjlighet att få lång ledighet och många svenskar passar då på att resa till varmare breddgrader över jul. Thailand är fortfarande ett populärt resmål. Världsmetropolen New York lockar resenärer i alla åldrar, men en tydlig trend är också att intresset för Dubai, den alltmer populära destinationen för värme och shopping, ökar kraftigt.”

”Många väljer en kortare visit i storstaden London för sin nyårssemester. Men i år ligger även nyårshelgen väldigt bra till för att få en längre semester och därför har många svenskar valt att resa till Phuket i Thailand för att få en riktigt skön extra semester”, säger Robin Eriksson, marknadsansvarig på momondo Sverige.


Topp fem destinationer för jul och nyår*

Juldestinationer:

 1. Bangkok
 2. New York
 3. Dubai
 4. London
 5. Phuket

Nyårsdestinationer:

 1. Bangkok
 2. London
 3. Phuket
 4. New York
 5. Krabi

*Lista över de mest populära destinationerna med avresa för jul mellan 22 till 27 december 2013 och för nyår mellan 29 december 2013 och 2 januari 2014 sökta på momondo.se. Listan består av data från över 2 miljoner sökningar som svenskarna har gjort på flygresor under september och oktober 2013.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

usa

Klockan i Washington, USA

US-WA - Time
There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items