.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Qamcom startar dotterbolag i USA

Qamcom startar dotterbolag i USA

Publicerat av Tony Harkén måndag, 29 augusti 2016.

Den 1 september öppnar Qamcom North America verksamheten i Greensboro, North Carolina. Etableringen är ett led i att stärka erbjudandet till befintliga kunder likväl som att öppna upp nya kundförbindelser.

North Carolina med sitt centrala geografiska läga på USA´s östkust lockar med teknikintensiv utveckling inom fordon, flyg, medicin samt ett brett akademiskt utbud. Området är expansivt och ett antal initiativ pågår för att stimulera teknikbolag att etablera sig i regionen.

Qamcom North America kommer att erbjuda tjänster och produkter inom kommunikationssystem, signalbehandling, autonoma system, radar system, fordonssystem.

Som ett led i denna etablering ser Qamcom vidare möjligheten till att bredda gruppens rekryteringsbas samt att även jobba för kontinentöverskridande forskning och utveckling.

VD för det nya bolaget är Henrik Helleskog. Henrik har tidigare arbetat inom Försvarsmakten och på AB Volvo, samt de senaste 2 åren på Qamcom Research & Technology i Göteborg.

Qamcom Research & Technology är ett specialist- och produktbolag med fokus på signalbehandling, radarteknologi, trådlös kommunikation (Wi-Fi, Bluetooth, LTE etc.) och funktionssäkerhet (processuppbyggnad, utvärderingar och tekniska lösningar). Företaget består av 105 specialister varav 40 har en forskarbakgrund.

Publicerat av

Tony Harkén

usa

Klockan i Washington, USA

US-WA - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items