.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Sofie representerar Sverige i Fleurop-Interflora World Cup 2015

Sofie representerar Sverige i Fleurop-Interflora World Cup 2015

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 27 oktober 2014.

Det blir Sofie Danielsson, florist från Floristkompaniet i Stockholm, som kommer att representera Sverige i världsmästerskapen i blomsterbinderi nästa sommar.

Mellan 11-13 juni 2015 kommer florister från hela världen att samlas i Tysklands huvudstad Berlin för att tävla om vem som utnämns till världens främsta florist i blomsterbinderi. Tre avancerade tävlingsuppgifter under temat ”Frihet” väntar deltagarna i den internationella floristtävlingen.

-  I Sverige har vi väldigt många duktiga florister, vilket gjorde att vi hade ett stort urval av representanter. Sofie Danielsson har i flera år varit en aktivt tävlande florist i stora tävlingar som annat SM i Blomsterbinderi, Yrkes-EM och Yrkesolympiaden. Hon har en stor kreativitet och en otrolig blomsterglädje som lätt smittar av sig. Hon kommer att göra ett bra jobb nu när hon ska representera Sverige och Interflora i VM nästa år, berättar John Lilja, vd för Interflora AB.

Ordet frihet kommer att gå som en röd tråd genom hela tävlingen och även det miljömedvetna tänket. Deltagarna är skyldiga att undvika material som inte är återvinningsbara, samtidigt som binderierna ska vara av högsta binderitekniska kvalitet.

-  Jag är så otroligt glad, och fortfarande lite chockad över att jag ska få representera Sverige i VM. Första steget för mig nu är att välja ut vilka florister som jag önskar ha med som assistenter till tävlingen och sedan börja planerandet inför de tre tävlingsuppgifterna, berättar en förväntansfull Sofie Danielsson.

Johan Pettersson, 2010-års VM-representant berättar vad Sofie Danielsson kan vänta sig.

-  Det krävs otroligt mycket hårt arbete för att delta i världsmästerskapen. Förutom att du behöver vara en skicklig florist så är det viktigt att du har ett bra självförtroende och skinn på näsan, något som Sofie Danielsson har, berättar Johan Pettersson.

Om tävlingen:

Fleurop-Interflora World Cup har arrangerats vart fjärde år sedan 1971. I samband med tävlingen kommer årets arrangör, Fleurop AG, att erbjuda något för alltifrån deltagande florister, besökare, media och allmänheten. Det kommer att förena kreativitet, kulturella inflytanden och mästerligt hantverk från hela världen. 

Mer om tävlingen hittar du påwww.worldcup-berling2015.com

Foto: Interflora AB, fotograf Sofie Löfström

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

usa

Klockan i Washington, USA

US-WA - Time
There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items